Malin Vestergren

Världens vackraste lägenhet?
Såhär snygg blev lägenheten. Den är påkostad och ser ut som en jäkla dröm tycker jag. Som ni ser lite längre ner så målade jag om i sovrummet då jag tröttnade på det där grön/blåa-hittepå'et. Lyckades hitta världens behagligaste färg från Rusta som jag målade på väggarna, elementet (för att det skulle försvinna lite under fönstret) och sidorna av garderoben (så att den passade in bättre, garderoben är ju brunsvart egentligen). Blev otroligt nöjd! Färgen heter Koala och finns nog fortfarande kvar på Rusta.

 
Nu är ju dessa bilder redigerade och nedtonade i färgerna, men köket är som ni vet mörkblått även om det ser mer svart ut här. Väggarna i vardagsrummet är persiko/aprikos-färgade och inte alls sådär beige heller. Men åh, som det finns visuella diamanter jag älskar i den här lägenheten! Kompositstensbänkskrivan i köket, hexagon-kaklet, golvets härliga creméton, hur ljuset faller på strukaturerna i vardagsrummet, displayhyllorna i bokhyllan, de höga golvsocklarna, den mörkblåa färgen på köksluckorna och att sparksockeln i köket ligger kant i kant med lådfronterna...!!

 
Och sen finns det guldkorn som är välgenomtänkta men som kanske inte syns, t.ex. eluttagen i hallgarderoben för att ladda Dyson-dammsugaren, utskärningarna i bokhyllan som lämnar plats för sladdar till datorerna/teknik, blandaren i köket som har både utdragbar pip och handdush med diskmaskinsavstängning på baksidan av blandaren, vi borrade hål genom husväggen ut till balkongen för att få ut el till den, tryck-öppna-beslagen i lådan under sinken så att man slipper smeta ner beslagen med kladdiga fingrar om man ska slänga något, möjlighet för dimmerlampor i varenda jäkla eluttag, tryck-öppna-beslagen i skåpen i bokhyllan istället för utanpåliggande knoppar som man rullar in i med stolar eller fastnar i med kläderna. Det finns så mycket!! Bästaste finaste lägenheten. 

 
Tänk hur bra det blev till slut! Jag måste erkänna att det färdiga resultatet kändes miltals längder bort när vi höll på att riva ner väggarna i hallen och köket och det var damm och smuts och små korn av cement ÖVERALLT flera flera dagar efteråt. Det gick att dammsuga huuur mycket som helst men det kom hela tiden fram mer... nej usch. Vilket jobb vi lagt ner. Men här är resultatet. Städat och stylat. Jag kan i alla fall säga att jag njuter.