Malin Vestergren

National Novel Writing Month
 
Nu är det snart dags för årets NaNoWriMo!! Jag vet inte riktigt än om jag ska vara med, men jag har börjat skriva på förarbetet till min bok nu de sista dagarna.. Så vi får se. I alla fall, det går ut på att man ska skriva en bok på en månad. Japp. 50'000 ord ska man få ner från den första november till den sista november.
 
Detta är det som jag har hunnit fixa hittills - och det är inte ens klart än. Men det skulle ju vara hemskt kul om jag lyckades skriva något litet.. kanske inte förväntar mig att jag ska börja skriva på själva boken eftersom jag fortfarande har ton med förarbete kvar att göra. Den här gången vill jag liksom göra det "rätt" från början och därför tänker jag lägga massa tid på just förarbetet. Jag vill, om jag behöver, kunna ta en längre paus från skrivandet och sedan när jag tar upp det igen veta precis vad jag har tänkt mig genom att bara läsa igenom synopsis osv några gånger.
 
Som ni ser på bilden så är det väldigt fint upplagt och det är inte vanliga Pages (i Mac's) som jag använder. Jag hittade en app som heter iBooks Author som är gratis och som är SKITBRA för precis det här med att skriva bl.a. böcker. Finfint!
Booty

Tycker den här texten är så jädrans klockren och killen sjunger den så himla bra!

Roliga midterms
Jag hade två superroliga midterms i två av mina ämnen i veckan. I Digital Imaging skulle vi skapa någonting surrealistiskt i photoshop och vi fick själva bestämma vad, fiiitusan vad kul!! Jag mekade ihop en slags cyborg-sak.. asch, kalla det vad ni vill. Och vi fick alltså lektionen på oss men det tog såklart inte 5 timmar att göra den. Bilden är gjord av ca 8 olika grundbilder. Bl.a. är det guldiga och silvriga som man kan se i hennes ben bildelar ;)
 
I Photo II så skulle vi först ha ett online quiz, men min lärare är så grym (han är BÄST) så han tyckte att det var en tråkig midterm och därför hittade han på att vi skulle fota tre stycken filmposters istället. Vi fick titlarna och en kort beskrivning av filmerna och sedan var det upp till oss att tolka det som vi ville. Ett av kraven var att ljuset skulle vara modifierat, alltså fotat med fill flash eller i en av skolans studios med studio strobes etc. Den bild jag blev mest nöjd över är denna (använde fill flash) och detta var beskrivningen:
 
"Week One" - A Drama/Thriller in which an unsolved murder haunts a small town.

 
Jag är däremot inte helt nöjd med redigeringen, jag tror att jag kan ha gjort den mycket bättre. Vet inte riktigt vad det är men den känns väldigt platt och tråkig. Kanske är det positionen av handen eller något, den är verkligen mitt i bilden.. aaaaaja! Kul var det iaf! Nu har jag gjort tre av mina midterms och den sista ska jag ha på tisdag (en vecka sent för min lärare sköt fram den hela förra veckan..........) så får se hur det går. 
 
Det slutade även med att jagfick vara modell i fyra av mina klasskompisars midtermbilder...!!!!! Jag kan inte stå framför kameran, jag vill stå bakom den... x)