Westergren Pictures

National Novel Writing Month

2014-10-31 @ 07:16:00 Santa Barbara Kommentarer (0)
 
Nu är det snart dags för årets NaNoWriMo!! Jag vet inte riktigt än om jag ska vara med, men jag har börjat skriva på förarbetet till min bok nu de sista dagarna.. Så vi får se. I alla fall, det går ut på att man ska skriva en bok på en månad. Japp. 50'000 ord ska man få ner från den första november till den sista november.
 
Detta är det som jag har hunnit fixa hittills - och det är inte ens klart än. Men det skulle ju vara hemskt kul om jag lyckades skriva något litet.. kanske inte förväntar mig att jag ska börja skriva på själva boken eftersom jag fortfarande har ton med förarbete kvar att göra. Den här gången vill jag liksom göra det "rätt" från början och därför tänker jag lägga massa tid på just förarbetet. Jag vill, om jag behöver, kunna ta en längre paus från skrivandet och sedan när jag tar upp det igen veta precis vad jag har tänkt mig genom att bara läsa igenom synopsis osv några gånger.
 
Som ni ser på bilden så är det väldigt fint upplagt och det är inte vanliga Pages (i Mac's) som jag använder. Jag hittade en app som heter iBooks Author som är gratis och som är SKITBRA för precis det här med att skriva bl.a. böcker. Finfint!

Booty

2014-10-28 @ 19:04:51 Kommentarer (1)

Tycker den här texten är så jädrans klockren och killen sjunger den så himla bra!


Roliga midterms

2014-10-26 @ 04:49:00 Photoshop Kommentarer (1)
Jag hade två superroliga midterms i två av mina ämnen i veckan. I Digital Imaging skulle vi skapa någonting surrealistiskt i photoshop och vi fick själva bestämma vad, fiiitusan vad kul!! Jag mekade ihop en slags cyborg-sak.. asch, kalla det vad ni vill. Och vi fick alltså lektionen på oss men det tog såklart inte 5 timmar att göra den. Bilden är gjord av ca 8 olika grundbilder. Bl.a. är det guldiga och silvriga som man kan se i hennes ben bildelar ;)
 
I Photo II så skulle vi först ha ett online quiz, men min lärare är så grym (han är BÄST) så han tyckte att det var en tråkig midterm och därför hittade han på att vi skulle fota tre stycken filmposters istället. Vi fick titlarna och en kort beskrivning av filmerna och sedan var det upp till oss att tolka det som vi ville. Ett av kraven var att ljuset skulle vara modifierat, alltså fotat med fill flash eller i en av skolans studios med studio strobes etc. Den bild jag blev mest nöjd över är denna (använde fill flash) och detta var beskrivningen:
 
"Week One" - A Drama/Thriller in which an unsolved murder haunts a small town.

 
Jag är däremot inte helt nöjd med redigeringen, jag tror att jag kan ha gjort den mycket bättre. Vet inte riktigt vad det är men den känns väldigt platt och tråkig. Kanske är det positionen av handen eller något, den är verkligen mitt i bilden.. aaaaaja! Kul var det iaf! Nu har jag gjort tre av mina midterms och den sista ska jag ha på tisdag (en vecka sent för min lärare sköt fram den hela förra veckan..........) så får se hur det går. 
 
Det slutade även med att jagfick vara modell i fyra av mina klasskompisars midtermbilder...!!!!! Jag kan inte stå framför kameran, jag vill stå bakom den... x)
 
 

Chromazone lightning with gels

2014-10-17 @ 11:01:00 Photoshop Kommentarer (1)
Första bilden är tagen direkt ur kameran och den andra bilden är efter redigering i Lightroom och Photoshop.
Jag är så himla glad att jag har börjat lära mig att arbeta i Lightroom! Det är en sån himla bra produkt som man kan göra en hel del i innan man går in i Photoshop för mer avancerade saker. Naturligtvis trivs jag fortfarande bättre i Photoshop, det är ju trots allt min älskling, men jag låter alltid mina bilder nu för tiden gå igenom först Lightroom innan jag öppnar dem i Photoshop. Det går snabbt, det är smidigt och snyggt blir det!
 
Vilken tycker ni om mest? :)

Morgon på stranden

2014-10-15 @ 18:20:58 Santa Barbara Kommentarer (3)
Imorse var jag duktig och ställde klockan på 6.30 för jag tänkte att jag skulle gå ut och gå en promenad så har jag det gjort för dagen.. Gick sådär att komma upp vid den tiden ;) Men jag var ute strax innan 7 och då hade jag tagit kameran med mig. Gick ner till stranden och fotade lite istället för att gå en längre promenad. Var ute ca 1 timme så kom tillbaka hem för ca 1h 15min sedan. Håller på med en häftig bild i photoshop (hoppas det funkar) som jag tänkte jag skulle visa er sen :D

Här har ni två bilder som jag fotade i alla fall!
 
Bilden ovan på sjögräset eller vad det nu är för något blev jag skiträdd för förr. När Rasmus och jag var nere och badade i början av augusti (det var första gången som jag badade här) så trodde jag det var ankfötter...... Himlans creepy!!

Surfing, en födelsedag och midterms upcoming

2014-10-14 @ 08:25:00 Santa Barbara Kommentarer (1)
Jag hade bästa födelsedagen i fredags, lättttt! Så många kom och firade mig och jag fick presenter som jag blev jättechockad av. Vilka vänner man har!!
 
Och i lördags va jag, Sara, Cornelia och Alexandra ner till hamnen (ja, bilden nedan är från en del av hamnen ;), och jag skulle ju surfa lite, mitt i bakfyllan och allt.. Jag hade inte heller fått min leash till brädan än, så jag höll fast i brädan som tusan så att den inte skulle försvinna från mig, haha! Inte har jag hunnit få min våtdräkt än så det var lite kallt i vattnet först, men jag blev van rätt snabbt.

 
Vi är nu inne i halva teminen vilket betyder att mina midterms börjar komma den här veckan, men det ska nog gå bra! Dessutom, 8 veckor har gått, och 8 veckor är kvar av terminen. Hjälp, var tar tiden vägen?
 
Eftersom vi går så korta veckor/få lektioner och har så mycket "fritid" så försvinner tiden jättefort. Det känns som att jag har helg torsdag kväll till onsdagMåndag har jag en lektion kl 13-15.20. Tisdag har jag en lektion 8-10.20. Onsdag har jag lektion 13-15.20, 17-22. Torsdag 8-10.20, 17-20 (typ. Egentligen är lektionen till kl 22 på torsdag kväll, men eftersom det är min Digital Imaging klass och jag kan typ allt så går det väldigt fort för mig att göra klart det vi ska göra under lektionen och då får jag gå tidigare. Det gäller alla som har den klassen, blir man klar tidigare så får man också gå tidigare. Ingen stannar nästan aldrig längre än till senast kl 20). Rätt chill.

Jag har börjat fundera på om jag ska stanna kvar här över jul. Alltså boka om/avboka min biljett hem den 16e december. Vi får se hur det blir. Jag skulle gärna vilja tillbringa lite mer tid här när jag inte har nåt plugg att tänka på. Precis som i början när jag kom hit. Bara vandra omkring, lära mig surfa lite mer (haha...), läsa, träna osv. Men som sagt, vi får se.

Lagesuppdatering

2014-10-10 @ 03:37:25 Santa Barbara Kommentarer (0)
Halla halla! Slanger in lite bilder sahar pa kvallskvisten. Klockan ar 6.35pm och jag sitter i skolan pa min Photo II klass. Vill bara hem och sova, jag ar saaaa trott!!
De fyra bilderna ar tagna i IV (Isla Vista) forra helgen nar jag fotade en uppgift tillsammans med Florian. Gick inge vidare, vi fick inte till det som vi ville.. Sen pa kvallen hangde vi hos honom och Anton, och Pontus kom dit och joinade oss. Det ar Pontus som gommer sig bakom vattenpipan btw. Sedan sov jag hos honom och akte hem dagen efter. Jag har kopt en fotlank!!! Superglad for den haha! Det ar en liten elefant pa den.. har ingen aning om varfor, men varfor inte liksom?
 
Bild 5 tog jag pa vag hem fran Transit Center. Bild 6 och 7 (pa stranden) tog jag i forrgar nar jag var ute och gick lite.
Den nast sista ar tagen precis vid Santa Barbara Harbor och den sista ar tagen fran stranden upp mot skolan och lagenhetskomplexet dar jag bor.

Jag bestallde mig sjalv en fodelsedagspresent i onsdags. En iMac 21,5". Min laptop (som inte ens ar tva ar an!!!) vill inte ansluta till internet har hemma i lagenheten.. sa allt skoljobb har jag fatt gora fran min iPad vilket ar lite kranligt. Datan ska komma pa mandag, tisdag eller onsdag, sa da antligen kan jag plugga hemma fran en dator! Sa himla skont.


Malin Westergren