Westergren Pictures

Vandring och FINALS.....

2014-11-26 @ 03:32:00 Santa Barbara Kommentarer (0)
Var ute på en långpromenad med Emma förr. Gick hemifrån mig runt 7.30 och så möttes vi och gick ner till State Street och köpte en varsin Blenders i smaken Tropical Mango innan vi gick vidare ner till stranden och följde W Cabrillo Blvd/Shoreline Dr mot Leadbetter Beach där jag bor. Följde stranden och sedan vidare förbi Shoreline Park till Mesa och sen vet jag inte vart vi gick.. längre bort i alla fall till ett reservat som hon ville visa mig. Det hette Douglas Family Preserve eller Arroy Burro Beach County Park.. vet inte vilket. När vi kom hem så var nog klockan lite efter 13, så vi fick oss en rejäl promenix!
 
Otroligt fint var det, uppe på klipporna med havet och en lång men smal strand som följde hela tiden nedanför klipporna. Jag fotade rätt mycket så lägger upp några bilder.
På väg till henne långt upp på Loma Alta Dr med utsikt över stan. 
Surfare utanför Leadbetter Beach (på kartan står det Santa Barbara Point).

Kan knappt fatta att jag har 19 dagar kvar i USA innan jag åker hem för julen i kalla snöiga (förhoppningsvis?!) Sverige. Tiden har gått så himla fort!!
 
I skolan har vi börjat fokusera på våra Finals.. och alltså..... FINALS!!! = jobbigt. Är rätt glad ändå att jag inte har typ.. finals i matte eller nåt, haha. I Digital Imaging ska vi göra ett självporträtt utifrån en bild på oss själva vilket jag tror kan bli rätt intressant och kul! I Photo II ska vi lämna in en digital (tror jag) och en fysisk portfolio, och det är lite jobbigare. Rätt mycket jobb med den kommer det bli och den ska in den 4e december har jag för mig. I Multimedia ska vi göra en presentation (typ powerpoint, fast.. "multimedia"aktig) och sedan ska vi presentera den för klassen, ca 10 min. I Media Design ska vi göra en interaktiv online portfolio. Om jag inte failar totalt på alltihopa tror jag det kommer gå rätt bra för mig i alla kurser! Skolan/att få bra betyg är rätt lätt här om man jämför med Sverige, men om man bara skiter i det som i Sverige så ryker du rätt fort - snabbare än vad man gör i hemma i skolan skulle jag vilja säga.

I was so screwed

2014-11-21 @ 00:25:45 Santa Barbara Kommentarer (0)
 
Paniken när datan inte vill läsa av minneskortet till kameran..!!! Tur att jag hade huvudet med mig när jag packade ner kameran och la ner kabeln som går från kameran till datan. SAVED.

#designa hemsida

2014-11-16 @ 22:45:00 Photoshop Kommentarer (0)
 
Sitter och gör en uppgift till skolan. Det är sånt här jag vill hålla på med!! Så frukansvärt kul! älskart.
Det får mig att vilja uppdatera min bloggs design också.. Får se när jag får tid till det bara.
 
Ikväll är det The Hungergames Maraton på bioduk utomhus. Beach City's community anordnar lite grejer hela tiden så detta kom de på inför premiären av HG del 3 som släpps på bio den 19e. Har jag pluggat klart ska jag gå dit, det är precis utanför vår dörr, typ tio meter. asnaaajs!!

Hajk upp för Mission Canyon

2014-11-12 @ 07:37:00 Santa Barbara Kommentarer (0)
I USA gillar vi holidays. Denna tisdagen var det Veterans Day vilket betyder... INGEN SKOLA!! Så jag, Dianne, Alex, Lisa och Saras på-besök-bästa-vän Ida bestämde oss för att hajka. Tror vi drog hemifrån lite efter 11 och kom hem runt 17.30. Det var helt perfekt väder. Höll sig runt 20 strecket, så vi blev varma och svettiga på vägen upp men lite kalla på vägen ner. Jobbigt bara att jag vaknade med huvudvärk och hade det i princip hela dagen.
 
Pappa, om du läser detta, du skulle ÄLSKA att ta din mtb upp här och trampa, det var skitvackert, som gjort för mtb. Nästan ;) Det var även första gången på typ 10 månader som jag träffade en häst.. saknar det så mycket.

Bilderna ligger i ordningen jag tog dem. 

 
 

Media Design - landing page

2014-11-11 @ 09:05:27 Photoshop Kommentarer (0)
Suttit några timmar med en uppgift som skulle in igår. Vi skulle ta en click-through landing page och göra om den till en egen version. Blev rätt nöjd med den faktiskt. Får se vad läraren tycker dock ;)
 
Originalet
 
Min version
 

A moment.

2014-11-11 @ 05:00:00 Santa Barbara Kommentarer (0)
Let's just take a moment to recall those weird hair color combinations.
 
Tror jag trivdes mest i halva blont halva mörkt brunt. Hade så precis innan gymnasiet och sedan kom en period av andra färger och blandningar tills jag färgade tillbaka blont/brunt under gymnasiet. Skulle verkligen vilja ha tillbaka det där lååånga i de färgerna, men är rädd att det kommer gå av om jag bleker det igen så mycket som det krävs...
 
Någonstans i denna utveckling kom jag dessutom på att det är trevligt att ha synliga, om än svintunna, ögonbryn!! Hhaha! Gillar dock de jag fixar idag lite mer haha.
 

Apple studies. Not literally speaking

2014-11-10 @ 00:53:03 Santa Barbara Kommentarer (1)
 
Sitter och skriver på en rapport i Introduction to Multimedia som ska in idag. Yey.
Åh. Juste.
Kom på att jag har två till saker som ska in idag. Yey times two. Three. 
 
Min datamus är rätt cool. Den är av glas tror jag och har touch-funktioner. Typ scrollen. Imponerande saker.
 
Andra imponerande saker är min nya favorithemsida. Here it is. Click -> http://www.w3schools.com 
Igår laddade jag ner ett utkast, kapitel 1,2 och 3, av bok nummer tre i the Lux series. Opal, heter den. Vill nån köpa den och bok nummer fyra fast i en bind up till mig så finns den här: https://www.adlibris.com/se/bok/consequences-9781622664498 Och när ni ändå håller på kan ni supergärna ge bort bok fem och sex oxå. Tada: https://www.adlibris.com/se/bok/opposition-9781622662647.
 
Jag saknar svensk höst.
Och jag saknar min bästa vän.
Och jag saknar mitt gamla långa coola hår.
 

Memories.
Råkade titta på The Host i morse och har därmed spoilat boken som jag har väntande hemma i Sverige på mig.
Taskigt. Men nu är jag sugen på att läsa den så jag kan se vilken version som är bäst.
Nej nu måste jag plugga!

Ljusspår med Emma

2014-11-07 @ 22:27:05 Fototips Kommentarer (4)

Fota ljusspår?

 Svar:
Kamerainställningar: Du ställer in kameran i antingen BULB läge eller väljer en lång slutartid. BULB läget kommer man till när du bläddrar förbi alla långa slutartider, eller så finns det en egen inställning på "ratten" ovanpå kameran. (Canon, vet inte hur det funkar på Nikon eller Sony etc.)
  • ISO runt 100.
  • Bländaren beror på, men dessa bilder ovan är tagna med bländaren inställd på 10.
  • Slutartiden bestämmer du själv. Det är bara att testa sig fram. Ska du fota bilar och ljusspåren med ett stativ så kanske man vill ha runt 20 sekunder, men det beror helt på var du är och hur mycket trafik/övrigt ljus det finns!! Har du en jättelång slutartid där det åker mycket bilar kommer din bild bli överexponerad och det kommer inte bli några snygga ljusspår. Kortfattat: Mycket trafik: kortare slutartid. Lite trafik: en lite längre slutartid. Men överdriv inte. Mellan 10 sek till 30 kanske?
  • Vitbalans: antingen automatisk eller så brukar det bli najs att ha den inställd på glödlampa (K-värde runt 2800).
 
Motiv och tillbehör: Ska du fota bilars ljusspår i sin omgivning så bör du använda ett stativ och det ultimata vore ett trebensstativ, men ska du däremot försöka göra något som bilderna ovan dumpar du stativet och handhåller kameran istället. Har du ett stativ så är det bäst att använda en extern utlösare istället för att själv peta på avtryckaren då minsta lilla skakning kan paja bilden. Om du inte har någon extern så kan man nog ibland ställa in kameran på att den tar bilden med tre-sekunders fördröjning eller något: tryck på knappen själv, ta bort fingret och kameran räknar ner från 3.
 
Motiv: Du vill ha en så koncentrerad ljuspunkt som möjligt. En billykta, en ficklampa, en gatulampa kan nog funka. Du fattar. Och du vill att det ska vara mörkt ute. Mörkt mörkt mörkt. Någon timme efter solnedgången kanske. Jag har för mig att det är en bra tid att fota med långa slutartider eftersom det fortfarande finns ljus kvar (men som vi inte ser) men som kameran fångar och så får man en sån fin, lite mörkare solnedgångshimmel. Kanske haha.
 
Gör såhär: Som mina bilder: Avfyra slutaren, och rör kameran som en galning. Inget stativ alltså. Egentligen behöver du inte flytta kameran i luften utan bara vrida och vända på kamerahuset så att objektivet tar in ljus från olika håll. När du är nöjd med bilden trycker du på knappen igen. Tadaa!
Tar det lång tid för bilden att ladda/visas på skärmen kan det ha något att göra med att du har kameran inställd på antingen "på" eller "auto" på brusreducering för lång exponeringstid. Jag satte min inställning på "av" och då dyker bilden upp direkt på skärmen. 


Malin Westergren