Malin Vestergren

Stearns Wharf och en pizza senare
Den 18e gick jag och Pontus ut på natten. Jag ville bara gå omkring lite och andas, men vi gick och träffade Rasmus och Nikodemus (om du stavas sååå?) vid Stearns Wharf som är Santa Barbaras pir. Vi satte oss på stranden där en bra stund och snackade medan de drack öl. Sedan när vi gick därifrån tror jag klockan faktiskt va runt 12. Därefter gick Pontus och jag upp på State Street och han köpte pizza slices och jag fotade lite. Det blev några tuffa bilder jag är lite extra nöjd med! Helt sinnes vad fint det är här.
Bilden här precis ovanför föreställer en del av Stearns Wharf, fotad från stranden där vi satt. 
Skolan började i måndags och jag har hittills haft endast två klasser. En på måndagen, Introduction to Multimedia (MAT 103) och idag, tisdag, hade jag Media Design (GDP 110). På kursbeskrivningarna kanske de låter lite likadana varandra, men tro mig - det var de inte! MAT 103 är teoretisk medan GDP 110 kommer vara praktisk. Sedan tar de upp helt olika saker också. Imorgon (onsdag) kommer jag ha MAT 103 och en ny kurs, Digital Imaging MAT 131. Kommer säkert bli lika kul om inte roligare med den kursen än de andra jag redan haft! Dock är lektionen på 5 timmar, kl 17-21.55. Men ser ändå inget stort problem för det eftersom jag antagligen kommer tycka om det så mycket.
 
Och måste tillägga, FYFAN vad DYRT det är här!! HELT SJUKT!!!!
 
Boende
Hittills har jag lagt ca 20.100 SEK på endast temporärt boende från den 5e fram tills nu på lördag. Fast då kan man räkna bort ca 11.000 som är en deposit som jag va tvungen att lägga för min lägenhet. Innan september ska jag också betala den första riktiga månadshyran för min (permanenta) lägenhet som ligger på $750. Jag och Pontus räknade nyss ut att totalt kommer vi 7 tjejer som ska bo i lägenheten betala ca 745.000 SEK för att bo där i ett år. Sinnes...
 
Jag längtar verkligen till nu på lördag när jag får flytta in i lägenheten och bo där permanent. Få en och samma utgift för boendet i månaden. Kunna fixa ordentligt med mat och planera allting mycket enklare. Plocka upp min väska och göra PLATS för allt. Att det kommer ta ca 2 minuter till skolan istället för 60 minuter som nu är inte heller ett minus. 
 
Skolan
Allt som har med skolan att göra är dyyyrt. Jag har lagt massa pengar på skolan och allt vad det innebär. T.ex. 1 unit kostar nästan exakt 2000 SEK, och jag läser från grunden 12 units, men förra veckan la jag till en ny kurs som är på en unit, vilket betyder att jag har betalat 2000kr utöver "grundpriset". Kanske inte så jättemycket, jag menar det finns de som läser maxantalet units som är 18. 
 
Och allt kursmaterial kostar också rätt mycket. Nyss har jag köpt medlemskap i Adobe Creative Cloud för ett år, gick på 2000. Böcker och annat krims krams från SBCC Bookstore har säkert gått på nära 1500 SEK. Lite tappat räkningen haha.. Men det är ändå en kostnad som är required for class.
 
Mitt bästa köp hittills måste nog ha varit mina nya Nike träninsskor. I Sverige kostar de 1600 SEK, här kom jag över dem för $150. Totalt med taxes så blev det runt 1.100 SEK. Sitter som en smäck, snygga som tusan och jag blir banne mig inte svettig om fötterna i dem!!
Santa Barbara City College
Det första jag ser av skolan. Va där igår och tittade lite, och jävlar vad fint det är. Jag satt uppe vid läktaren i säkert en timme och bara tittade. Hade med mig min bok så satt och läste lite också. Hur jävla fint som helst är det. Det här är bara tråkiga mobilbilder, har inte orkat ta med kameran faktiskt.. Men det ska jag göra någon dag så ni får ordentliga bilder. Skäms nästan lite.
Det är så himla stort alltihopa, kan fan inte fatta att jag är här. Idag ska jag till skolan runt 13-14, så snart ska jag gå ner och göra matlåda. Hittade ordentlig kyckling igår (hade köpt annan kyckling tidigare och den va helt cp, jävla billiga skitvaror) så jag tänkte göra iordning den och koka pasta och fixa lite grönsaker osv. Efter jag varit i skolan och "checkat in" tänkte jag gå till state street och fixa simkort och köpa en nagelfil eftersom jag bröt sönder en nagel lite tidigare. Efter det får vi se vad dagen erbjuder! Kanske ska leta reda på ett gym och skaffa gymkort. Har sett flera gym nere på state st och såg även en Better Bodies-affär!! Så vi får se!
 
Kommer fler bilder senare och mer uppdateringar. 
Dag 1 & 2 i USA
Igår kom jag fram till flygplatsen EWR (New York Liberty Airport) och flygningen gick bra. Fick stå i en lång kö för att gå genom passkontroll osv. det tog sin lilla tid, men flyget va tidigt med ca 20 minuter. Visade mitt visum, pass med med flygbiljett och I-20 form, sen fick jag svara på lite frågor. Det va som ett small talk, men det fanns nog en tanke bakom det. Jag fick lämna fingeravtryck, precis som i Stockholm på amerikanska ambassaden, och bli fotograferad. 
 
Sen hämtade jag min väska, det stora bagaget, och sedan gick jag ut till ännu en kontroll där jag fick lämna ifrån mig ett papper/blankett som man var tvungen att fylla i på flyget. Sen frågade han om jag hade någon mat med mig i mitt bagage men det hade jag inte så då fick jag gå vidare.
 
Ut till Taxi-området. Ställde mig i kö för att få taxi, pratade med en kvinna som frågade vart jag skulle och då skrev hon ut ett kvitto som jag skulle visa föraren. Sen fick jag taxin och åkte till hotellet. Checkade in, gick till rummet och vilade i ca 1h innan jag gick och letade efter gymmet och sen gick jag ner och gymma lite och badade efter. 
 
Just nu på flyget är det massa luftgropar - och har varit ett tag - så vi måste ha bältena på oss. Klockan är 07.40 lokal tid, hemma i Sverige är klockan 13.40, och i Santa Barbara är den 04.40. 
 
När jag checkade in bestämde vi att jag skulle få airport shuttle vid 04.00, men jag gick ner och ändrade det till 03.30 istället. Så igår gick jag och la mig vid ca 18 lokal tid, tror den va runt 00 i Sverige då. Somnade inte direkt, men efter en stund. Vaknade vid 22, och sedan hade jag svårt att somna om. Hade massa flyktiga tankar om att jag skulle försova mig om jag somnade igen för jag va nog rätt trött Även om jag inte direkt kände det. jag h ade sovit lite (kanske 1-2h på flyget ARN - EWR) men va nog trött ändå. Hur som helst, jag somnade och vaknade kanske 22.18, sen igen vid 22.54. Trodde jag sovit hur länge som helst men det hade jag ju tydligen inte.
 
Vaknade igen vid 2.20 någon gång, så då tänkte jag att jag kan lika gärna kunde vara vaken. Hade satt alarmet på 2.40, 2.45 och 2.50 så det va bara 40 minuter tidigt. Låg i sängen och hörde av mig till Sverige. Sen vid 2.45 gick jag upp å gjorde mig klar sen va jag nere och checkade ut vid 3.15 och kom till flygplatsen EWR ca 3.30 max, tror jag. 
 
Köpte en sallad med kyckling till frukost, och det låg nåt konstigt bröd/grejs där i. Tänk er mjuka tortilla bröd blandat med sådana räkchips som man kan ta på vissa restauranger. Kan tänka mig att det va istället för krutonger som i Sverige? De va i samma storlek som riven skinka på pizza, kanske 2-3cm långa och 6-7mm breda. Vissa va böjda och vridna. När de kom i kontakt med nåt blött så blev de mjukare och segare.. Hm, konstigt. Aja haha. Därefter köpte jag en medium cappuccino och gick iväg till min gate. Hade en timme till godo att göra ingenting på när jag va framme så jag satte mig och läste lite. 
 
Säkerhetskontrollerna på flygplatsen va inga problem, det gick hur lätt som helst att komma igenom allt och mina piercingar gav inget utslag i kontrollerna, hahaha!
 
Nu är den 8, ska sova lite! Beräknas vara framme 8.59, men det skiljer typ 3h, så resan tar ändå 5-6 timmar har jag för mig.