Malin Vestergren

With eyes set on the future
Om max 343 dagar kommer jag befinna mig på ett annat ställe här i landet och jag kan inte beskriva med ord hur fasligt mycket jag längtar. Snälla låt dessa dagar gå fort. Längtar mer dit än till studenten och allt annat som kommer hända före.
 
Vad jag än bestämmer mig för att göra med mitt liv så är det där de besluten kommer tas, och det är där jag kommer få uppleva den här känslan av att verkligen höra hemma någonstans. För stunden och fysiskt kanske jag hör hemma här, i lilla Kvicksund precis vid Mälarens strand, men det känns ändå inte som att jag gör det. Jag känner mig kvävd av allt och alla som finns här och jag kan inte leva ut den jag faktiskt är. Jag har bott här i hela mitt liv minus 1,5 år, och det är mer än tillräckligt.
 
Jag vill bort, jag vill vara helt oberoende av andra och jag vill börja leva mitt liv som jag vill.
High Key Portrait
Kamera, objektiv och inställningar: Canon EOS 500D, objektiv 50mm f/1,4. 1/250sek f/3,5 vid ISO 400. Spotmätning!
 

High key-bilder är så egentligen så himla enkelt att ta, och ofta blir resultaten skitsnygga. Älskar high key foton. Speciellt i svartvitt eller nyanser av svartvitt. Dock så är risken ganska stor att delar av bilden blir utfrätt (se min hand i mitten-bilden eller min panna på nedersta bilden tex) och det är väl inte jättetilltalande.. Utfrätt betyder att delar av bilden är så ljus under fotograferingstillfället att det enda kameran registrerar är ett vitt fält med brist på information (hur bilden ser ut bakom det vita fältet). Fotar man landskap när himlen är mycket ljusare än marken brukar himlen bli utfrätt och detta är ganska vanligt när man kollar på just landskapsbilder. Men jag antar att det finns en viss charm i det.. kanske i alla fall när det kommer till porträttbilder? Vad tycker ni?
This is insane
Heej! Jag har varit sjuk hela veckan men känner mig äntligen bättre, så imorgon är det alltså skola som gäller. Ganska skönt att få komma tillbaka faktiskt ;) Jag har ganska bra koll på vad som behöver göras så imorgon ska jag lägga upp en pluggplanering för veckan.. vi får se hur det blir. Men anyway, dessa bilder nedan tog jag någon dag i veckan. Gick ut i ca en timme och bara... stod haha. Knäppte lite och fick frisk luft liksom.
Idag var jag in på Media Markt med mamma och Linus, och jag fastnade vid kameraavdelningen..såklart ;) JAG HAR FOTAT MED EN 5D MARK III!! Lycklig tjej. Jääävlar vilken kamera haha :( Alltså bilderna blev så otroligt skarpa och klara! Den största skillnaden som jag märkte jämfört med min (surprice surprice hoho..) var själva fokuseringen. Det är svårt att förklara, men när man kollar genom sökaren och ställer in fokus (automatiskt) så var det värsta... supermakapären. Istället för 9 "aktiva punkter" som min kamera har, så hade denna 61 st!!!! INSANE. Det var typ punkter öööverallt som hjälpte till att hitta den exakta punkten för fokus... galet. GALET. Den som hade 26'000 kr till övers alltså...