Westergren Pictures

Håret genom tiden

2013-03-29 @ 14:25:49 Människor Kommentarer (0)
Hur sammanfattar man detta då? Jo; jag gillar att leka och hålla på med mitt hår! Älskar att färga det lite annorlunda/ovanligt! När jag gick i 6an så ville jag färga håret helsvart, men det fick jag inte. Men sedan, någongång någonstans släppte det där och sedan dess har jag inte gått särskilt länge med samma färg ;) Undrar vad mitt nästa drag blir?
 
Bilden högst upp till vänster är från 2008 och bilden längst ner till höger är tagen denna veckan. 

Paus

2013-03-17 @ 18:39:47 Kulinariskt Kommentarer (2)

Smile because you can

2013-03-11 @ 12:00:00 Människor Kommentarer (1)

Restaurang Snögubben

2013-03-10 @ 15:00:00 Kulinariskt Kommentarer (0)
Olivia och jag åt mat uppe på rstauragnen högst upp i Gustavbacken en dag när vi va i Sälen. Det var gott, kan man ju säga ;)

Min vän är snygg och min bräda är bäst

2013-03-10 @ 08:15:00 Människor Kommentarer (2)

Vad jag gör just nu

2013-03-09 @ 12:51:00 Hästar Kommentarer (0)

Sida ett

2013-03-09 @ 10:17:59 Kommentarer (0)

MY BOOK HAS ARRIVED

2013-03-06 @ 09:00:00 Texter Kommentarer (3)
Jag fick min bok igår! Här har ni några rader av 3 random sidor :D
Tror bloggen kommer vara lite ouppdaterad några dagar då jag har ganska mycket i skolan just nu, och så kan det vara ibland! Men glöm inte detta och detta!

Skärpedjup

2013-03-05 @ 11:00:00 Kommentarer (0)
Asså herregud, jag älskar mitt 50mm objektiv med den stora bländaren!!!

Överraskning!

2013-03-04 @ 18:00:42 Tävlingar Kommentarer (0)
Bloggen fyller 1 år nu den 18 mars, och det ska vi minsann fira. Jag har en helt awesome tävling på gång som kamda.se har sponsrat!! Tycker ni ska klicka in hos dem och kika runt lite, bra kamerautrustning och tillbehör till väldigt bra pris! Mitt stjärnfilter kommer från dem :)
 
Anyways, två veckor, sen kommer tävlingen upp, så håll utkik :D! Glöm inte bort att du gärna får bli min bloggkompis! :)

Del 2, Kamerans program

2013-03-03 @ 20:52:15 Fototips Kommentarer (0)
Nu är detta utifrån min Canon, men jag antar att det är ganska lika som på en Nikon.

Inställningarna sitter uppe på ratten vid on/off knappen uppe på kamerahuset. Det finns 5 halvmanuella/helmanuella och 7 halvautomatiska/helautomatiska. De automatiska ligger under den gröna rektangeln och de manuella ligger över den. EDIT: Jag kommer endast gå igenom de halvautomatiska/helautomatiska programmen i denna del då det blev väldigt mycket text som ingen kommer orka läsa.
 
Vad betyder dessa då?
Den gröna rektangeln betyder full automatik och då ställer kameran in alla inställningar som behövs för att kunna ta bilden på bästa sätt. Det enda man behöver bry sig om är att trycka ner avtryckaren och så tas bilden. Man kan bara ändra bildkvalité (t.ex. RAW eller jpeg) och matningsmetoden (enbild, självutlösare/fjärrkontroll och självutlösare: bildserier) utifrån vad man fotar.  Full automatik är bra om man är nybörjare och aldrig hållit i en kamera tidigare, då man får rättkomponerade bilder direkt!
 
Symbolen med ett huvud på betyder porträtt. Metoden gör att bakgrunden blir mer oskarp så att personen man fotograferar framträder mer i bilden. Hudtoner och hår blir även mjukare än om man skulle fota med full automatik. Det enda man kan ändra på bland inställningarna är bildkvalité och matningsmetod. Till skillnad från full automatik finns inte matningsmetoden enbild, utan nu får man välja på bildserier, självutlösare/fjärrkontroll och självutlösare: bildserier.
 
Symbolen med ett berg och ett moln på betyder landskap. Metoden gör att man får skärpa på långt och nära håll, samt att alla gröna och blåa färger förstärks. Dessutom är blixten inaktiverad, vilket gör att man kan ta kvälls- och nattbilder! Men glöm inte stativet ;) Man kan ställa in bildkvalitén själv, och matningsmetoden är densamma som på full automatik; enbild, självutlösare/fjärrkontroll och självutlösare: bildserier.
 
Symbolen som liknar en blomma innebär närbild. Vad närbild betyder vet nog alla, men det är som sagt små (eller stora!) föremål på nära håll. Det idealiska för den här inställningen är att man använder ett macroobjektiv eller close up-filter för att få en avbildning på upp till 1:1 (verklig storlek). Även här kan man kontrollera bildkvalité och matninsmetod.
 
Symbolen som liknar en springande person betyder sport eller rörliga motiv. Det speciella med detta program är att kamerans autofokusmetod alltid är inställd på AI SERVO AF (om man inte byter från AF till M på objektivet, AutoFokus och Manuell). AI SERVO AF betyder att skärpan ställs in på motivet i precis den sekund som bilden tas, och så länge du håller avtryckaren halvvägs nere och följer motivet med objektivet så ställs skärpan/fokus in kontinuerligt. Men eftersom motivet rör sig hela tiden så ställs den slutliga skärpan in precis när du tar bilden, som sagt. Bildkvalité och matningsmetod är densamma som för porträtt.
 
Symbolen som föreställer en person med en stjärna bakom sin högra axel betyder kvällsporträtt och den finns till för att man helt enkelt ska använda den när man tar porträtt på kvällen/natten när det är dåligt ljus. Blixten är aktiverad, så räkna med att den kommer slås på..
 
Symbolen med en blixt som är överstruken betyder avstängd blixt. Då är allt som i full automatik, förutom att blixten inte kan användas. Kan vara bra om man fotar på ställen där det är förbjudet med blixt, som i en kyrka eller typ.. konstmuseum.. om man ens får fota där inne haha! 
 

Kommer även ta upp de manuella programmen senare, får lägga in det i planeringen. Trodde inte att det skulle bli så mycket text, men där ser man! 

Fotoskolans innehåll

2013-03-02 @ 18:44:00 Fototips Kommentarer (4)
Tänkte presentera fotoskolan lite snabbt och vilka delar den kommer innehålla. Om det är något ni önskar att jag ska gå igenom, berätta om det för mig isf. Ni kanske vill veta vilka inställningar jag har när jag fotar t.ex. hästhoppning eller konserter, vad vet jag, fråga på så ska jag knåpa ihop något :)
 1. Bländaren
 2. Kamerans olika program
 3. Slutartiden
 4. ISO-talet
 5. Vitbalansen
 6. Ljusmätningsmetoder
 7. Histogram
 8. Ljuset
 9. Önskeinlägg? - 
  - Hästhoppning
  - Porträttbilder på hästar
Det rosa är länkar som tar er direkt till inlägget. Om ni vill ha dem i en annan ordning så är det helt okej med mig, men jag har försökt lägga dem i en ordning som man kan behöva dem, typ haha! 
 
 

När man blir lite sugen

2013-03-02 @ 09:00:00 Kulinariskt Kommentarer (1)

Vill du blogga med mig?

2013-03-01 @ 12:48:00 Frågor/svar Kommentarer (1)
Nu har jag funderat lite, och kommit fram till att jag har för lite tid att ensam driva bloggen som jag vill att den ska drivas. Därför letar jag nu efter en person som vill vara med och blogga här på westergrenpictures eller på en ny, ouppstartad blogg som vi skapar tillsammans, men först å främst här på wp.
 
Jag är relativt öppen på vem du är, men jag vill att du bloggar för bilderna och inte så mycket om ditt liv. Alltså som min blogg är nu. Du ska självklart vara intresserad av foto och redigering eller dylikt. Du ska kunna fotografera, kunna din kameras inställningar och hur de påverkar varann osv. alltså ska du helst inte vara helt ny med din kamera. Vilken inriktning du helst fotar spelar ingen roll, då jag är väldigt allround själv.
 
Det jag är ute efter är kanske 1-2 inlägg/dag. Jag tycker att två inlägg (ett av mig och ett av dig) är ganska lagom. Jag vill inte ha någon som postar 5 inlägg/dag då jag anser att det är alldeles för mycket, iaf nu när min blogg inte är så jättestor.
 • Ålder - spelar ingen roll
 • Kön - spelar ingen roll
 • Var du bor - spelar ingen roll
 • 1-2 inlägg per dag
 • Du ska vara fotointresserad och kunna din kamera
 • Jag vill att du ska ha något slags redigeringsprogram, t.ex photoshop eller gimp.
 • Du får gärna ha bloggerfarenheter sedan tidigare
Det var väl det, tror jag. Att du är ärlig, glad och positiv tar jag som en självklarthet ;)
 
Är du intresserad så skicka ett mejl till mig på malinuknow@hotmail.com eller skriv till mig på facebook (<-- länk) och berätta lite om dig själv, din kamera och dina kunskaper! 

Musiken

2013-03-01 @ 11:00:00 Videor Kommentarer (0)
 
 Ibland stör jag mig lite på att dom har så himla mycket growl och skrik i låtar som den under. Typ refrängerna som jag älskar. Sån musik som jag verkligen tycker om.. men inte growlet.. dock så lyssnar jag på låtarna så himla mycket tills jag gillar growlet oxå, haha.


Malin Westergren