Malin Vestergren

Ett skådespel av ljus och dimma
När jag vaknade igår var det helt galet dimmigt ute och solen hade nog precis letat sig upp på himlen. Det och ljuset som förstärktes i dimman var en helt otrolig syn, och jag var tvungen att gå ut och knäppa några snabba bilder. Jag blev inte helt nöjd med bilderna dock, dels fotade jag med mitt zoom (55-250mm! blööeihsfdn, skulle bytt tillbaka till mitt 50mm istället....) + att jag inte hade tid att fota just då :( Skulle iväg och fota på hopptävling. Men men, det kommer väl förhoppningsvis flera sådana här mornar.. Anyways, nu ser jag fram emot hösten.
 
Ny headerrr!
Tyckte att det fick vara nog med min gamla trista ointressanta header så nu sitter det en ny uppe, den är iaf liite bättre :)
Bilden är tagen på kvällen när alla lyktor å lampor omslöt London i sitt mjuka varma sken.
 
Glansdagarna är snart förbi
Nu har jag snart haft min 500D i tre år. Det känns som att vår tid tillsamman börjar lida mot sitt slut, om än glansdagarnas slut. Jag har trivts jättebra med den här kameran och jag har lärt mig allt jag kan med hjälp av den. Jag ville redan för ett tag sedan byta upp mig till en bättre kamera, men valde istället att köpa bättre objektiv. Mycket av bildernas kvalité hänger faktiskt på vilket objektiv man fotar med och inte kameran. Visst, det krävs ju såklart lite av kameran också men jag skulle vilja påstå att det är smartare att byta upp sig till ordentliga objektiv före man lägger en jävla massa pengar på ett kamerahus. 
 
Nu har jag spanat in Canon 5d Mark II, en riktig goding. Allra helst skulle jag såklart vilja ha efterföljaren 5d mark III, men jag får nog vänta några (läs många) år innan jag lägger så mycket pengar på ett kamerahus. Jag är lite så att om jag ska köpa något av kvalité, alltså något som kostar mycket mer än "vanligt", så vill jag ha det som är i toppen av bra kvalité. Detta är ju lite... negativt för plånboken, men jag tror faktiskt på att man tjänar på det i slutändan. Det är svååårt att hålla tankarna och "I want"-känslorna i styr när jag kollar på 5D Mark III. Dock så kostar den waaaay toooo much, asså allvarligt. Kanske senare när jag har skaffat ett jobb eller sparat pengar som jag endast ska ha till den kameran så kan jag köpa den. Kanske.
 
Canon 5D Mark II får du pröjsa ca 15'000 + för. (Och för 5D Mark III ca 27'000..........) Men de är ju så fina. Små skatter i sig själva. Tänkte skriva något ännu djupare och ännu mer poetiskt här men jag kom tyvärr inte på något...

Aja, här är iaf tre bilder på skönheten själv och dessutom mitt 50mm objektiv!