Westergren Pictures

Hej hund!

2012-03-31 @ 20:00:00 Kommentarer (0)
Var hundvakt några timmar idag! Lilla Mollii ^^
Visst ser vi båda så extremt glada ut? Speciellt Molli..

Nos

2012-03-31 @ 16:48:32 Foton Kommentarer (0)

Titta vad jag fått tag på!

2012-03-31 @ 11:00:00 Kommentarer (0)
Nu ska det läsas å pluggas Photoshop! :)
Lyckades även få med mig två skönlitterära böcker på engelska, och en svensk skönlitterär bok från biblioteket! Ja...jag är en läslus!

Nytt på g!

2012-03-30 @ 13:30:00 Kommentarer (0)

Sommarens sista Vind - del 5

2012-03-30 @ 11:00:00 Kommentarer (1)

”Hans rygg ser underbart fin ut! Vilket resultat han har fått fram, hästkraken!” Veterinären blev förbluffad.

”Jag har gått kurser i hästmassage under året så jag har jobbat med Vinden genom massage. Det kanske gav något”, sa jag både stolt och förhoppningsfull.

”Bra Mikaela. Det kan nog vara lösenordet till flera ryggskador. Det ska jag tipsa andra om. Utan massagen hade det nog inte blivit så bra som det faktiskt blev. Halsen ser förövrigt jätte bra ut den med. Men vi upptäckte något konstigt med hans framben. Tyvärr.”

 

”Lösa benbitar i hans framben?” Orden ekade tomt i mitt huvud. Hur kan en skada utveckla en annan skada?

Så nu fick vi alltså vänta ytterligare en tid så hans ben skulle läka. När det gått 2 månader kunde Vinden knappt stödja på sitt framben. Jag var förkrossad. Han togs till kliniken och veterinärerna tyckte inte att det såg bättre ut. Framtiden för min älskade Vind såg mycket mörk ut.

Men så tändes ett ljus mitt i det mörka. Man kunde spruta in något som heter tuppkam i benet och att det förhoppningsvis skulle bli bättre då.

Så vi testade.

 

Under augusti månad gjorde vi ytterligare ett besök med Vinden i Strömsholm. Genom en röntgen fick vi bekräftat att tuppkammen inte hade hjälpt. Det fanns inget mer vi kunde göra. Efter vi fått med oss massor med sprutor med bedövning så packade vi väskan och åkte hem för att fundera och fatta ett viktigt beslut.

 

”Gumman lilla, Vinden har ont, han borde inte behöva gå omkring med smärta”, sa mamma.

”Nej, jag vet. Jag vill inte heller det. Han förtjänar inte att ha ont. Han har alltid varit så underbar mot mig så att ha kvar honom vore djurplågeri.” Tårarna rann ner för mina kinder. ”Jag har läst att det finns något som heter trotjänaravlivning, hästen somnar in utan att ha ont och det går snabbt.”

 

Jag bodde nästan ute i stallet med Vinden sista tiden. Vi hade bestämt att han skulle få somna in i en skogsglänta där solen alltid sken. När det blev dags hade jag borstat honom vackrare än han någonsin varit, och tvättat hans grimma. Han såg sagolik ut. Allting gick så snabbt och så smidigt. Mamma och Cassandra var med mig.

 

När vi gick hemåt igen så kände jag att något blåste förbi mig och smekte min nacke och armarna när det passerade. Jag blev inte alls rädd, utan förstod att det måste varit min älskade Vind..

 Sommarens sista Vind - del 4

2012-03-30 @ 08:30:00 Kommentarer (0)

Efter ytterligare 3 timmar fulla med blod, svett och tårar så befann sig alla hemma.

Veterinären hade sett bekymrad ut på kliniken i Strömsholm när vi hade varit där med hästen. Vinden hade blivit undersökt och man hade fått det bekräftat att han hade skadat höger fram ganska rejält, och en bit av halsen och dessutom hade han fått ont i ryggen. Benet skulle förhoppningsvis läka och bli helt bra, och halsen skulle absolut klara sig utan några men. De hade sytt 17 stygn på benen (1,5 dm ungefär), och 7 stygn vid halsen.

 

Vinden hade skadat några nerver i ryggen, och man hade upptäckt en liten inre blödning i magen som inte ville sluta blöda helt och hållet.

Läget var stabilt om man inte räknade med blödningen. Varför det inte slutade blöda visste man inte.

”Men han är en hyggligt ung ponny, ni snart 7 eller hur, och de ger sig inte så snabbt. Jag skulle tippa på att han blir fullt återställd inom 16 månader. Det finns goda chanser på att det kan gå på ett år också, men 16 månader är det längsta han får på sig.” Sa veterinären.

 

Månaderna gick och det blev vinter. Vinden blev bara bättre och bättre. När det gått ett år såg han ut att vara helt frisk. När jag skulle släppa ut honom i hagen en morgon i maj sprang han omkring och gjorde glädjeskutt när jag släppt honom.

 

”Vinden då! Så du beter dig! Är frisk kanske gubben?” Sa jag med glittrande ögon. Jag blev på strålande humör och sprang in till mamma som stod i stallet och borstade sin svarta varmblodstravare.

”Mamma. Jag tror Vinden är frisk nu. Han kutar omkring som en galning i hagen och gör glädjeskutt..” Sa jag och försökte se oskyldig ut. Mammas häst Presto Najas puffade till mig med mulen och blåste ut varm hästlukt i ansiktet på mig. ”Ah men tokstolle.”

"Tror du det? Ja, det var nog på tiden i så fall! Men vi måste verkligen börja lugnt nu. INGET fusk Mikaela. Han måste få en chans att bygga upp sin kropp på nytt igen.”

 

För att vara helt säkra bad vi veterinären undersöka honom en sista gång...


Hej du

2012-03-29 @ 10:00:00 Foton Kommentarer (0)
Tänker lägga upp några bilder under dagen! Tidsinställda!

Nu: in med linserna sen plugg!

2012-03-28 @ 13:12:34 Kommentarer (0)
Oh dear.. "happy face"

Sommarens sista Vind - del 3

2012-03-27 @ 10:30:00 Kommentarer (0)

[CRASH]

Vinden ropar och gnäggar förtvivlat.

”NEJ VINDEN!”, skriker jag förfärat. ”Det kan inte vara sant!”

Jag störtar ut ur bilen och springer fram till transportdörren i framdelen av transporten. Jag försöker chockat öppna den, men förgäves. Den sitter fast.

 

Då springer jag runt till den stora lastningsdörren och lyckas öppna den.

”Åh nej. Vinden…”

Min älskade ponny låg på sidan med ett långt skärsår på ena frambenet som blödde kraftigt. Jag gick fram till honom och satte mig ner vid hans huvud. Vindens ögon var vilt uppspärrade och hans näsborrar var vidgade till max. Jag pratade lugnande med honom och drog samtidigt handen över hans hals. Skärrat ryckte jag åt mig handen när jag kände något varmt och klibbigt mellan fingrarna. Blod.

 

Mamma kom rusandes in i transporten.

”Åh nej, det där ser inte bra ut.” Sa hon. ”Jag ringer veterinären direkt. Xandra sätt något som trycker över såren så han inte förblöder.”

”Hästar kan blöda såhär i timmar utan att det är någon fara. Men okej.” Sa jag med gråten i halsen. ”Stackars stackars dig. Åh min älskade lilla gubbe. Du kommer bli bra igen, jag ska se till att allt blir bra. Veterinären borde komma snart, då slipper du ha ont.” Jag grävde fram en linda som jag virade runt såret. ”Varför glömde vi ta på transportskydden för? Fan också. Fan!”

 

Medan jag satt där hörde jag hur Cassandra tog ut sitt raseriutbrott på personen som kört bilen som krockade in i oss.

 

”ÄR DU HELT DUM I HUVUDET MÄNNISKA?! DET STOD ETT LIVS LEVANDE DJUR SOM NU ÄR DÖENDE I DENNA KVADDADE TRANSPORT! JAG KAN INTE FÖRSTÅ HUR DU TÄNKTE! DU KOMMER FÅ BETALA FÖR DETTA! DET LOVAR JAG DIG!”

”Snälla låt mig få förklara…”

"NEJ JAG VILL INTE HÖRA ETT PISS FRÅN DIG! ODUGLIGA… IDIOT!”

Och med ett ”BANG” hade hon smällt igen bildörren.


Hi Barbie, Hi Ken!

2012-03-26 @ 19:00:00 Foton Kommentarer (2)
Bilderna är fotade i min egna lilla studio jag satte upp förr! Väldigt simpelt, så det kan vem som helt göra! Ser att bilderna är lite korniga... fasen!
Visste ni förresten att jag har sjuuuukt mycket Barbie-saker? Det är helt otroligt så mycket saker jag har..

Gottis!

2012-03-26 @ 18:10:00 Foton Kommentarer (0)
Min födelsedag 10-10-2010. Två av de första bilderna jag tog med min Canon som jag fick när jag fyllde!
En tårta/kaka jag gjorde förr..

Molli

2012-03-26 @ 17:17:33 Foton Kommentarer (0)
Lilla Molliii :*

Solen e sweet

2012-03-26 @ 13:56:16 Hiss/Diss Kommentarer (0)

Måste bara HISSA min SWEDEN-bikini! Den är ju för härlig!


Sommarens sista Vind - del 2

2012-03-25 @ 17:33:19 Kommentarer (0)

[5 minuter senare rullade vi; jag, Cassandra och mamma, ut från gården.]

 

Vi kom fram till tävlingsplatsen lagom tidigt, så nu var det bara att fokusera. Cassandra och jag gick iväg för att gå banan medan mamma stannade hos Vinden.

 

”Få se nu, vi kommer in här, då ska vi dit till krysset, sedan vända hit och ta muren. Efter muren kommer trippelbarren..”, sa jag till min kusin.

"Japp, när ni kommer och ska ta trippelbarren får du driva på lite extra, så han verkligen lyfter på hovarna. Efter trippeln kommer räcket.  Och sen en oxer, och en till mur sen på den här raksträckan, som är den sista, kommer dessa 3 låga kryss. Det här klarar du och Vinden jätte bra!

”Ja, och det är ju inte så högt trotts allt. Bara 90 cm högt, det är inte så farligt.”

Vi gick tillbaka till mamma och berättade hur banan såg ut. Hon sa att det var ett roligt slut, nästan som studs. Cassandra satte upp mitt hår, och sedan begav jag mig till framhoppningen.

 

Efter en halvtimme var det min och Vindens tur.

”Nästa tävlande är Mikaela Kristiansson på Vinden!”, talade speakern om. Och så red vi in på banan.

 

Ungefär tre timmar senare satt vi i bilen på väg hem. Cassandra pratade utan uppehåll hela bilfärden, i alla fall den biten vi kom hann köra.

Hon höll den blågula rosetten framför sig och studerade den noga.

”Tänk att ni inte fick en pokal! Om jag hade vunnit en hopptävling och bara fick en rosett skulle jag klaga!”, sa hon bestämt.

”Det tror jag säkert du skulle.”, sa jag för mig själv samtidigt som jag skrattade inombords.

 

När vi åkt ungefär hälften av vägen hem skulle vi svänga av vid en korsning för att sedan åka till en rastplats för att kolla så allt var okej med Vinden. Men när vi var mitt i svängen så kommer en bil från filen vi korsar i full fart och kör in i sidan av transporten. Utan någon som helst antydan till att väja undan.

 

CRASH!


Vill färga håret...

2012-03-25 @ 12:33:08 Kommentarer (1)
Jag vill färga håret! Skulle vilja färga typ.. kopparröd, fast mörkt koppar! Men jag är även sugen på att ta ut svängarna lite å testa lila! Har aldrig haft lila förut sååå :D Tycker det är så kul att färga håret.. mahahah
Kan ni inte lägga en kommentar här under om vilken ni tycker?

Skitiga stövlar - Rena stövlar!

2012-03-25 @ 11:25:58 Foton Kommentarer (0)
Före - dirty as hell!

Kan säga er att det verkligen var skitkul att göra rent dom...
Efter - clean as heaven!


Linus present till pappa

2012-03-24 @ 21:38:49 Foton Kommentarer (0)
Hahah... ni skulle se pappas min när han fick denna!

Trerättersmiddag

2012-03-24 @ 21:19:47 Foton Kommentarer (0)
Lagade trerättersmiddag till pappa (och familjen) för att han fyllde år i förrgår!

Förrätt - räkcocktail med Avokadocréme & Cosmopolitan Baby

Varmrätt - Ugnsbakad torsk med Jordärtspuré ("potatismoset") & Grönsaker

Efterrätt - Grand Marnier-marinerade Jordgubbar och Apelsiner

Solnedgång i Kvicksund

2012-03-24 @ 15:30:00 Foton Kommentarer (0)
Hungrig?

Byxa och Trosa

2012-03-24 @ 13:15:00 Foton Kommentarer (0)
[mobilfotad & redigerad i mobilen]
Vill även påminna er om att ni får hålla utkik själva efter fler delar ur Sommarens sista Vind! Jag tänker inte säga till när nästa del kommer, så ni får själva kolla ^^

Eskilstuna Faktorimuseum

2012-03-24 @ 12:00:00 Foton Kommentarer (0)
[mobilbilder]
Denna.. vattenmätare (tror jag det är) satt på en gammal gammal brandbil här i Etuna för många år sedan. Eller alltså, den sitter ju fortfarande där, men ni fattar vad jag menar, höhöh..
Detta vet jag inte var den satt, kanske framtill som en grill eller nåt.. Har ingen aning faktiskt, men tycker den var lite häftig sådär..

Sommarens sista Vind - del 1

2012-03-23 @ 23:17:03 Kommentarer (0)

(Skrevs av mig den 4 okt 2010)

 

Nu ska ni få höra den sorgliga berättelsen om mig och min häst Vinden. Fuxfärgad med tre vita strumpor och en strimbläs var han den vackraste och underbaraste ponnyn jag någonsin sett.

 

Allt började med att mamma och jag hade anmält mig och Vinden till en hopptävling. Det var den 4:e hopptävlingen vi skulle starta i. Annars red vi mest dressyr. Vinden var en rackare i dressyr! Vi hade till och med fått några placeringar i LA! Denna hopptävling var dock ”bara” en LC, för det vore lite väl drastiskt att starta i en LA redan på 4:e tävlingen.

 

Jag hade stått och knoppat Vindens man och gjort en inbakad fläta i svansen långt innan vi skulle lasta honom. Jag var en sådan person som hatade att stressa i de sista minuterna. Då blir allt dåligt och man glömmer helt att fokusera på vad som ska hända.

 

Allt var klart. Det var ungefär 35 minuter kvar tills vi skulle åka så jag gick in och bytte om till mina helskodda vita ridbyxor och min svarta kavaj med lila detaljer. Sedan så bad jag min bästa vän, Cassandra som också är min kusin, att fläta mitt hår. Jag och Cassandra har kommit på en smart sak. Om man flätar håret hemma så sätter man upp det när man är på plats, då har håret inte en chans att förstöras under t.ex. bilfärden.

 

När jag klätt på mig och var klar gick jag ut i stallet och slängde på Vinden hans täcke och satte på transportskydden. Mamma kom ut nästan samtidigt som jag blev klar så hon öppnade transporten. Jag skulle precis leda in honom när hon smet emellan.

 

”Vänta, vi måste fylla på med vatten där inne.”

”Ta med lite hö också!” ropade jag efter henne när hon försvann in i stallet.

 

5 minuter senare rullade vi; jag, Cassandra och mamma, ut från gården.

Den kommande headern...

2012-03-23 @ 22:50:54 Kommentarer (0)
Titta här vad jag har gjort! Jag har gjort ett puzzel till er! :D Nä, detta är en tjuvtitt på min nya header! Fast.. jag vet inte om jag ska använda den, isf bara tills jag har gjort en bättre!

Elements 10

2012-03-23 @ 19:14:34 Kommentarer (0)
Detta ska jag beställa! Behöver knappast skriva vad det är, för det tror jag att ni med största sannorlikhet redan SER!

Några bilder från olika tidpunkter

2012-03-23 @ 13:30:00 Foton Kommentarer (0)
Just nu sitter jag i skolan, så detta är ett tidsinställt inlägg! Tänkte bjuda på några bilder!
Solnedgång i Kvicksund för någon dag sedan. Ganska bra kvalité för att vara mobilfotad, huh?
Bild på en bänk som stod utanför en gravplats i närheten av Eskilstuna tror jag..
Fotad förra året hemma i min trädgård!
Gjorde min egna lilla studio på övervåningen förr.. sen släpade jag upp massa barbie-dockor å krafs. Satte upp ett svart skynke på väggen å skrivbordet, släckte taklampan, och tände skrivbordslampan och lekte lite med ljusets vinkel!

Mathilda och Musse

2012-03-23 @ 09:40:45 Foton Kommentarer (0)
Någon som var lite busig kanske?

Min fot har domnat bort..

2012-03-22 @ 21:35:06 Annonser Kommentarer (0)
Och det gör så himla ont..!

JENSEN Gymnasium

2012-03-22 @ 17:07:11 Foton Kommentarer (0)
Tjosan! Sitter i skolan just nu, har precis slutat. Går sen vecka denna veckan, och det betyder att jag börjar klockan 12.35 och går till 17.00, ganska segt nu när det är såå fint och varmt väder! Men men, nästa vecka går jag tidig vecka, börjar då kl 8:00 och går till 12.35, SWEET!


Denna bild tog jag i oktober 2010, då jag fått min kamera. Fyller ju i oktober, och då brukar det vara massa höstlöv osv. Bilden föreställer en pinne/stamm som jag fotat rakt ner på! Tycker den är fin, speciellt med höstlöven på marken! Och att det är kort skärpedjup gör bilden mer intressant!

Hoppsan...

2012-03-21 @ 21:16:19 Foton Kommentarer (0)
Ja, hoppsan! Jag glömde helt bort outfiten jag skulle göra.. får se om jag kan fixa den imorgon eller sen på fredag kanske.. Och så ska jag lägga upp fler bilder på Mathilda och Laura, och Elin och Korall! Var ju och fotade på STERK i..löördags! :D
btw..Vad tycker ni om min nya design? Jag visste inte hur jag skulle göra.. allt såg bara knepigt ut! Så jag gick in på en hemsida, och så laddade jag ner denna design! Trodde det skulle vara svårare än så, men det enda jag behövde göra var att öppna den nedladdade filen, kopiera fyra (eller tre..minns inte) kodmallar, och sen radera de kodmallar som redan fanns i mina inställningar, så att säga, sen klistra in de nya, och vips! Dock så kommer jag bli tvungen att ändra lite själv, men det fixar jag nog hah..
Nu ska jag skriva lite samhäll, nåt Gerillakriget i Sri Lanka... Här får ni två avslutande bilder för idag/ikäll!
Tunga...
Ser ni mina linser? ^^

Klicka in här å kolla!

2012-03-21 @ 20:36:49 Annonser Kommentarer (0)
Killar, klicka in här å kika!

Egopics!

2012-03-21 @ 10:47:14 Foton Kommentarer (0)
Tänkte bjuda på några ego bilder nurååå! Ikväll så ska jag försöka hinna med att fundera ihop en sommar-rid-outfit! Det blir väl spännande..
Igår kväll, saltlakrits FTW!
Min fiina älskade ödle-ring!
Det är med denna pryl som jag fotar med! Canon EOS 500D. Min älskling!

Dagens hiss!

2012-03-21 @ 09:29:00 Hiss/Diss Kommentarer (0)
Detta är en stooooor HISS! Passionsfrukt/vanilj yoghurten är i princip den enda yoghurten jag äter.. vill inte den ska försvinna :(
Är den hiss eller diss?

Bildbomb!

2012-03-20 @ 20:37:56 Foton Kommentarer (0)
Här kommer bildbomben! Det är både gamla och nya bilder, men alla är fotade av lilla miiig!
Mayday Parade - Bruised and Scarred

2012-03-19 @ 19:24:58 Kommentarer (0)

I'm bruised and scarred

Save me from this broken heart

All my love will slowly fade and fall apart

Someone please sing this lovesick melody

Call my name if you're afraid

I'm just a kiss away


http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=KsNDV3e9IEg&NR=1

Tottisaar!

2012-03-19 @ 08:48:24 Kommentarer (0)
Fina Mathilda och Laura!

 
Någon som sugit riktigt på bettet! Närgången var hon också!

Frost

2012-03-18 @ 21:00:56 Kommentarer (0)
Det var frost på träden en dag när jag gick till tågstationen här i Kvicksund! Kunde inte låta bli att fota!
Bilden är tagen med min Xperia Ray.

Feta bebis Malin...

2012-03-18 @ 20:39:03 Kommentarer (1)
Hade tråkigt igår, så då tog jag mitt lilla block å min iPod och ritade av mig själv! Först vet jag inte vad det såg ut som.. sen såg jag ut som en fet bebis, och sen liknade jag en tjuv! Hur som helst så blev det såhär!
Är jag inte grym på att blogga? ;)

offer...

2012-03-18 @ 20:23:04 Kommentarer (0)
Hahah, alltså..

Häst!

2012-03-18 @ 17:22:50 Kommentarer (0)


Malin Westergren